13 Mart 2010 Cumartesi

PATATESLİ BAYATLAMAYAN POĞAÇA

MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı madensuyu

1 su bardağı sıvıyağ

1 paket yaşmaya

1 yemek kaşığı tozşeker

1 tatlı kaşığı tuz

aldığı kadar un

İçi için ;

3-4 tane patates

nane ,kırmızıbiber,karabiber ,tuz

YAPILIŞI

Hamuru için ilk önce sütü ılıtın ve maya ve şekerle mayanın gelmesini bekleyin.Daha sonra içine madensuyunu ve diğer malzemeleri ilave edin ve hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.Daha sonra mayası gelene kadar hamuru mayalanması için 1 saat bekletin.

İçi için patatesleri sorun ve haşlayın.Haşlanmış patatesleri ezin ve içine baharatlarını ilave edin.

mayası gelen hamuru elinizle açın iç harçtan koyun ve dilediğiniz gibi şekil verin.Üzerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: