25 Mayıs 2010 Salı

MISIRUNLU REÇELLİ KEK

MALZEMLER
3 yumurta
1 su bardağışeker
yarım bardaktan biraz fazla sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı mısırunu
2 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
1 kese böğürtlen reçeli
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın.Sonra süt sıvıyağ ilave edin.Ve mısır unu,un vanilya kabartmatozu hepsini karıştırarakhamura lave edin.Kalıbınızı güzelce yağlayın ve hamurun yarısını kalıba dökün arasına bögürtlen reçelini gezdirin ve kalan hamuru üzerine gezdirin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında güzelce pişirin.Afiyet olsun çok ağır olmayan bu keki denemenizi tavsiye ederim şimdiden afiet olsun herkese .

Bu tarifimi de P.D.Ç.S.E.60'a ev sahipliği yapan gülcan hanım gönderiyor ve kolay gelsin diyorum

3 yorum:

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Merhabalar,
Ayşe Yaman'ın sponsorluğun da yaman etkinlikler çerçevisin de KREM ŞANTİLİ TATLILAR aktivasyonunu bu ay ben üstlendim. Krem şantili tüm tatlıları sayfamda paylaşabilirsiniz. Katılım tarihi 15 Mayıs-15 Haziran arası olacaktır. Sizde davetlimsiniz. Ayrıntılar için mutfaktayimm.blogspot.com adresim'den bana ulaşabilirsiniz. Harika tarif ve fotoğrafınızı bekliyorum...
Sevgiler...

Gelibolu17 dedi ki...

CANIM ÇOK TEŞEKKÜRLER.ELLERİNE SAĞLIK...GÜZEL KEKE İN YAYINDA..GENE BEKLERİM CANIM SEVGİLER..
YALNIZ İSMİM GÜLHAN DEĞİL GÜLCAN:)

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok farklı bir tarif mutlaka deneyeceğim.

Saygılar.