15 Mart 2010 Pazartesi

ISPANAKLI BUĞDAY ÇORBASI(PIRTİKE)

MALZEMELER

yarın su bardağında biraz fazla buğday

250 gr ıspanak

1 orta boy soğan

2 yemek kaşığı sıvıyağ (arzu ederseniz tereyağıda katabilirsiniz)

1 yemek kaşığı salça

3-4 tane domates

1 tane tavuk bulyon

tuz, kırmızı biber

YAPILIŞI

Buğdayı bir gece önceden ıslatın.Soğanı ince ince doğrayın ve yağda pembeleşene kadar kavurun.Salçayı ve küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin.(Ben yazdan hazırladığım domates soslarımdan kullandım.)Kavrulunca buğdayını suyunu ve bulyonu ilave edin.Buğdaylar iyice pişene kadar siz ıspanakların yapraklarını seçin güzelce yıkayın ve ince ince doğrayın.İyice pişen buğdayların üzerine ıspanağı tuzu ve biberi ilave edin . Afiyet olsun.

4 yorum:

Sera dedi ki...

Arife kardeş,
Bu çorbayı çok severim, ellerinize sağlık güzel de yapmışsınız. Blogunuza çorba tarifinizi görmeye ve de Blog Manşet'e verdiğiniz linkin doğru verilmediğini söylemeye geldim.

ARİFE dedi ki...

nasıl görünüyo yanlış mı yazmışım

ARİFE dedi ki...

ben açınca dğru görünüyo

Servis dedi ki...

Sayın blog kullanıcısı sitenizdeki paylaşımlarınız çok begendik Ofis ekibi olarak başarılarınızın devamını dileriz.