18 Mart 2010 Perşembe

EKŞİLİ KURU PATLICAN VE KURU BİBER DOLMASI

MALZEMELER
kuru patlıcan
kuru biber
asma yaprağı
yarım kilo kıyma (satır kıyması olsa daha iyi olur)
3 soğan
4-5 diş sarımsak
1,5 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
karabiber,tuz,
1 talı kaşığı sumak
kuru nane
NOT:1 yemek kaşığı tane sumak kaynar suda bekletilcek pişirirken üzerine dökülecek
YAPILIŞI
İlk önce patlıcan ve biberlerinizi yumuşayana kadar haşlayın.Daha sonra tane sumağı sıcak suyun içinde bekletin.İçi için soğanları ince ince kıyın ve diğer tüm malzemeleri katın güzelce ellerinizle harmanlayın.Sonra biber ve palıcanların içlerini doldurun ve biberleri patlıcanlarla iç içe sokun.(ben her ne kadar ülker teyzenin yaptığı gibi yapamadıysamda şekildeki gibi oluyo).Kalan malzemeyede asma yaprağı ile devam edin.Tencerenin dibide yaprakları üzerine kuruları dizin ve suyunu ilave edin.Kaynamaya başlayınca sumaklı suyu üzerine süzün ve 2o dk kaynatın.Sıcak sıcak servis yapın.Afiyet olsun.

2 yorum:

Krema Tadında dedi ki...

kuru sebzelere bayılırım :) dolmalar harika görünüyor ellerine sağlık canım afiyet olsun

Unknown dedi ki...

Dolmalar ye beni diyor..
ellerine sağlık..