10 Aralık 2009 Perşembe

MİDYE TATLI


MALZEMELER


1 çay bar. süt


1 çay bar.sıvıyağ


1 paket kurumaya


1 yumurta


1 tatlı kaşığı şeker


1 çay kaşığı tuz


3 su bar un


İÇİ için;


iri çekilmiş fındık


Hamuru açmak için;


nişasta


Şerbeti için ;


3 su bar. şeker


3 su bar su


yarın limon suyu


YAPILIŞI


Önce şerbeti yapın.Süt, sıvıyağ,şeker,tuz,yumurta ve mayayı koyup çırpın ve unu ekleyip yoğurun .Hamuru 20 -30 dk dinlendirin.Dinlenmiş hamuru 6 bezeye ayırın ve nişasta ile tabak büyüklüğünde açın.Açtığımız bezelerin aralarına nişasta koyarak açabildiğiniz kadar büyükçe açın ki daha çıtır olsun ve sıkıca rulo yapın.Dolaba kaldırın. 20 dk sonra tezgaha koyun ve bir parmak eninde kesin.İçine bolca fındık veya ceviz koyup ucu oval olacak şekilde kapatın.Üzerine tereyağı eritip dökün.Önceden ısıtılmış fırında 180 190 derecede nar gibi kızarana kadar pişirin.Fırından çıkınca soğuk şerbeti dökün.Sönmüş fırındda bekletin şerbetini iyice çeksin.Afiyet olsun




2 yorum:

hanife dedi ki...

eline sağlık tatlı çok güzel olmuş

ARİFE dedi ki...

saol teşekkür ederim