27 Aralık 2009 Pazar

AŞURE

MALZEMELER
yarım kilo buğday
1 buçuk su bardağı kurufasülye
1 buçuk su bardağı nohut
5 yemek kaşığı pirinç
250 gr kuru kayısı
250 gr kuru üzüm
3 elma
1 portakal kabuğu
2 buçuk su bardağı süt
7 su bardağı şeker
Süslemek için ;
1 adet nar
dolmalık fıstık
kuşüzümü
kuru incir
dövülmüş fındık,ceviz
YAPILIŞI
Buğdayı akşamdan sıcak suyla ıslayın.Nohutu ve fasülyeyi soğuk suyla ıslatın.Ayrı ayrı tencerelerde nohutu ve fasülyeyi kaynatın .Buğdayıda ayrı bir tencerede su ve süt ekleyerek kaynatın.Daha sonra içine pişmiş kıvama gelen nohut ve fasülyeyide buğdaya ekleyin.Doğranmış kuru kayısıyı ve rendelenmiş portakal kabuğunuda içine katın ve biraz daha kaynatın.Kuru üzümü, küçük küçük doğradığınız elmaları ve kendi suyuyla beraber haşladığınız pirinci de içine katın.Kıvamını kontrol edip suya ihtiyaç olup olmadığına bakın.(ayrı bir tabağa alarak soğutn ve kıvamına bakın.En son olarak şekeri ilave edin.(inciri içine katarsanız rengi koyu olacaktır)Şekerle beraber yeterince kaynadıktan sonra kaselere bölüşün ve dilediğinizce süsleyin.afiyet olsun.

2 yorum:

HÜLYA dedi ki...

eline sağlık arifecim bende dün yaptım . gelirse bugün süheyle ile yiyeceğiz inşallah sende gelseydin keşke... sana afiyet şeker olsun canım...

canım ben izne ayrıldım 1 ay evdeyim evden her zaman net açamıyorum ara ara açarsam uğrarım sana...

öptüm seni ve oğluşunu

ARİFE dedi ki...

saol keşke olsam ama başka bi şehirde beraber olsak bende öpüyorum sizi sana iyi tatiller