6 Nisan 2010 Salı

PAZI KAVURMASI


MALZEMELER
1 demet pazı
1 orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
üzeri için
yoğurt
kırmızı pul biber
YAPILIŞI
Pazıları güzelce yıkayp ince ince doğrayın.Kaynar su da yumuşayana kadar haşlayın ve iyice süzün.Daha sonra soğanları yarım ay şeklinde dorayın ve sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.Üzerine haşladığınız ve iyice süzdüğünüz pazıları ekleyin ve güzelce kavurun.Tuzunu biberini arzu ettiğiniz şekilde ilave edin ve servis tabağına alın.Üzerine yoğurt gezdirin ve pul biberle süslerin.Afiyet olsun.
Merhaba arkadaşlar bahardanmıdır nedendir bilmem eklenecek bir sürü tarifim olmasına rağmen canım hiç bişey yazmak istemiyor. Biraz grip biraz havalar tuz biber oldu galiba inşaallah en kısa zamanda kendimi toplayıp güzel tariflerle sizlere yazacağım herkese güzel bi hafta diliyorum.

Hiç yorum yok: