19 Kasım 2009 Perşembe

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

 

MALZEMELER
1 litre süt

1 paket margarin ya da tereyağı
1 kase şeker
4 kaşık un
1 paket vanilya



YAPILIŞI
Margarini tencerede eritelim ve unu ilave edelim un kokusu çıkana kadar köpük küpük olana kadar kavuralım sonra soğuk sütü yavaş yavaş ilave edelim ve üzerine şekeri de ilave edelim (arzuya göre şeker azaltılabilir)pişene kadar karıştıralım.üzeri göz göz olana kadar pişirelim sonra altını kapatıp vanilyayı ilave edip blendırla üzeri yine köpük köpük olana blendırı yukardan tutarak 5-6 dk çırpalım sonra kaselere boşaltalım.arzuya göre tencerede biraz bırakıp üzerine kakao ekleyip kaselerin üzerine gezdirebilirsiniz afiyet olsun

Hiç yorum yok: