17 Aralık 2009 Perşembe

PORTAKALLI KEREVİZ

MALZEMELER
3 büyük kereviz
1 büyük soğan
1 patates
1 havuç
2 kesme şeker
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 portakal suyu(az gelirse biraz su ilave edin )
1 kaşık un
tuz
YAPILIŞI
Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp tencereye koyun.Havuçları kiprit çöpü şeklinde ince ince dorayın.Patatesleride küçük küpler halinde doğrayın ve havuç larla karıştın sonra soğanların üzerine döşeyin.Kerevizleride soyun ve küp küp doğrayın biraz irice olsun.Kerevizleride tencereye döşeyin(isteyen kerevizler sararmasın diye limonlu suda bekletebilir).Üzerine sıvıyağı gezdirip şekerini tuzunu koyun.Portakal suyunu sıkıp içine 1 kaşık un ilave edip güzelce çırpın ve portakalsuyunu ilave edip ilk önmce harlı ateste sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.Afiyet olsun

2 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

ellerine saglık harika olmuş afiyet olsun..

ARİFE dedi ki...

saol canım teşekkür ederim