19 Kasım 2009 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA






















 MALZEMELER
1kg barbunya
2 orta boy soğan
2 orta boy havuç
1 orta boy patates
3 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı salça
sızma zeytinyağı
yarım demet maydanoz


YAPILIŞI
zeytinyağını tencereye alalım soğanları küp küp doğrayalım havuçları soyup halka halka doğrayalım ve tencereye ilave edelim< havuçların rengi dönüp soğanlar güzel kavrulunca salçayı ,şekeri ve sonrada barbunyayı ilave edelim.(kuru barbunya ile yapacaksanız akşamdan ıslatmayı unutmayın )onlar güzel kavrulunca patatesleri küp küp doğrayıp ilave edelim ve sıcak su koyarak pişirelim ara sıra suyunu kontrol edip ilave edelim çok sulu olmuycağı için azar azar ilave etmekte fayda var .piştikten sonra üzerine maydanoz doğrayıp servis yapalım.Afiyet olsun

2 yorum:

HÜLYA dedi ki...

ARİFECİM GÜLE GÜLE KULLAN BLOGUNU... GÜZEL PAYLAŞIMLARDA BULUNMAK DİLEĞİYLE ...

ARİFE dedi ki...

çok teşekkür ederim hülya abla eline sağlık