10 Aralık 2009 Perşembe

MANDALİNA PELTELİ DİLİMLER


MALZEMELER
3 yumurta
1 su bar.süt
2 su bar.şeker
250 gr margarin
2 su bar un
7 çorba kaşığı kakao
PELTESİ için;
1 su bar.bir parmak eksik şeker
3 çorba kaşığı nişasta
3 su bar mandalina suyu
YAPILIŞI
Margarini önceden eritin ve soğutmaya bırakın.Yumurtaları şekerle iyice çırpın sütü ekleyeyin ardından eritilmiş margarini ve kakaoyu ilave edip karıştırın.Oluşan kakaolu karışımdan 1 su bardağı ayırın.Kalanına kabartmatozu ve unu ekleyip karıştırın.karışımı kare bir kalıba döküp önceden 180 derecede ısıtlmış fırında pişirin.Piştiğinde ayırdığınızkarışıma biraz süt ekleyip kekin üzerine dökün ve soğumaya bırakın.Kek soğuyunca pelte malzemesini karıştırın ve bir tencerede kışık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.Ocaktan alıp 1-2 kez hızlı hızlı havalandırın ve kekin üzerine dökün .Soğumaya bırakınSoğuyunca servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: