17 Ocak 2010 Pazar

BU DA BENİM ÖDÜLÜM


BENİ BU ÖDÜLE LAYIK GÖREN NESS'E ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

FIRIN MAKARNA



MALZEMELER


1 paket makarna
3 kaşık yoğurt
1 yumurta
3 kaşık sıvıyağ
yarım demet maydanoz
2 domates
200 gr peynir
YAPILIŞI
Makarnayı güzelce haşlayın.Yumurta,yoğurt,sıvıyağ güzelce çırpalım.Makarnaların yarısını tepsiye alalım ve üzerine hazırladığımız sostan gezdirelim.Üzerine peynir ve maydanoz ilave edelim.Makarnararın geri kalanınıda üzerine yayalım tekrar hazırladığımız sostan gezdirelim.Domatesleri rendeleyip tavaya alalım üzerine maynonoz ilave edip kokusu çıkana kadar güzelce pişirelim.Domates sosunuda makarnaların üzerine gezdirip fırında pişirelim.Afiyet olsun.


Çok harika bi lezzet oluyo herkese tavsiye ederim.





ETLİ BRÜKSEL LAHANASI



MALZEMELER

yarım kilo brüksellahanası
150 gr kuşbaşı et
1 havuç
2 yemek kaşığı pirinç
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça

YAPILIŞI

Etleri tencereye alalım ve az su ile suyunu çekene kadar iyice pişirelim.Küp küp doğradığımız soğanları ve halka halka kestiğimiz havucu içine alıp tekrar kavuralım salçasınıda ilave edelim.Güzelce kavrulmuş olan etin içine iyice yıkayıp ayıkladığımız brüksel lahanalarımızı ilave edelim,pirincimizide yıkayıp ekleyelim ve suyunu ilave edip pişirelim.En son tuzunu ilave edip sıcak sıcak servis yapalım.Afiyet olsun.

11 Ocak 2010 Pazartesi

ISPANAKLI ÇANAK KÖFTE

MALZEMELER
KÖFTESİ İÇİN;
400 gr kıyma
1 orta boy soğan
1 yumurta
5 dilim bayat ekmek içi
tuz,karabiber,köfte baharatı
ISPANAKLI HARCI İÇİN;
1/2 kg.ıspanak(yapraklı kısımları)
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 orta boy soğan
SOSU İÇİN;
1 çorba kaşığı salça
1,5-2 su bardağı su
75 gr.kaşar rendesi
tuz,karabiber
YAPILIŞI
Ispanakları ayıklayıp yıkayalım.Doğrayarak süzgece alıp suyunu süzelim.Tavaya sıvıyağı alıp küp doğranmış soğanı pembeleşene dek kavurup ıspanakları tavaya alarak hafifçe diriliğini kaybedene dek kavuralım ve tuzunu ,biberini ayarlayıp ateşten alalım.Yumurtayı ilave edip hızla karıştırarak bekletelim.Bir kabın içinde kıymayı ,ekmek içi,yumurta,rendelenmiş soğan,tuz,karabier ve baharatlarıyla yoğuralım.Hazırladığımız köfteyi 5 eşit parçaya ayıralımHer parçayı yuvarlayıp düzgün top şekline getirelim.Baş parmak yardımıyla yuvarlak parçaların iç kısmını mümkün oldukça derin bir şekilde oyarak,köftelerin içi boş kase şekli almalarını sağlayalım.Köfteleri yağlanmış fırın kabına yerleştirelim.220 derecede ısıtılmış fırında yarı yarıya pişirerek alalım ve oyuklarına ıspanaklı malzemeyi tepeleme doldurarak üzerine kaşar rendesi serpelim.Salçayı 1,5-2 su bardağı su ile incelterek fırın kabının kenerından boşaltalım.Köfteleri tekrar 220 dercede ısıtılmış fırında 10 dk daha pişirerek fırından alalım.
NOT:Köfteleri mümkün oldukça derin bir şekilde oyarak içi boş kaseşeklini almasını sağlayın.

8 Ocak 2010 Cuma

MERYEM'İN DAVET MASASI

Ben gelincede aynılarından istiyorum haberin olsun sonra demedi deme :DD



Menü harika ablacım ellerine sağlık tarifleride bekliyorum en kısa zamanda .Uzakta olunca böle oluyo işte ben ancak resimlere bakabiliyorum.

menüdekiler;
kerevizli tavuk salatası
mantarlı kırmızı biber salatası
lahana dolması(yöresel)
çikolata soslu kek
mervenin böreği
havuçlu poğaça
çikolatalı lokum
kuru pasta

4 Ocak 2010 Pazartesi

ARZU'NUN BÖREĞİ

YAPILIŞI
İçi için tavuk gögsümüzü ince ince doğrayın ve tavada çevirin.Tavuklar pişme kıvamına geldiğinde doğranmış sivribiberleri ilave edin.Daha sonra küp küp doğranmış domatesleri ilave edin ve istediğiniz gibi baharat ilave edin.
Yufkaları üçgen kesip iç harcınızdan koyun ve sigara böreği gibi sarın.Sardığınız böreklerin ağzını kapatmaz için suya batırın açılmaması için.Kızgın yağda kızartın ve sevis tabağına alın.Üzerine çırpılmış yoğurt ve yağda eritilmiş salça gezdirin.Afiyet olsun
Arzucum eline sağlık nefis görünüyo yanımda olsan da burda da yapsan yesek beraber :D

2 Ocak 2010 Cumartesi